Βιογραφικό

Ο Αχιλλέας Δεμέναγας ξεκίνησε το μπάσκετ το 1978 σε ηλικία 8 ετών και πέρασε ως αθλητής όλα τα στάδια του 1ου αναπτυξιακού προγράμματος των εθνικών ομάδων στη δεκαετία του '80. Σε ηλικία 16 ετών αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής ενώ στα 17 του χρόνια ήταν ο βασικός point guard στην άνοδο του Εσπέρου Καλλιθέας στην Α2 κατηγορία.

Την ίδια χρονιά ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (M.V.P.) στην προκριματική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων στην Μάλτα (1987). Το 1988 κατέκτησε με την εθνική εφήβων την τέταρτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων στην ενωμένη τότε Γιουγκοσλαβία.

Στην πρώτη του χρονιά στην Α1 (1989) σε ηλικία 19 ετών ήταν πρώτος σε Μ.Ο. συμμετοχής (39,5') μπροστά από τον μεγάλο Νίκο Γκάλη και 6ος σε εύστοχα τρίποντα (43).

Την περίοδο 1994 – 95 πέτυχε μια από τις δέκα καλύτερες επιδόσεις σε ασίστ (14) στην Basket League στον αγώνα Δάφνη – Σπόρτινγκ.

Συνολικά, στην Α1 έχει 138 συμμετοχές και 1060 πόντους ενώ στις εθνικές ομάδες (παίδων, εφήβων, ελπίδων, Β' ανδρών) έχει 49 συμμετοχές και 378 πόντους.

Για να μπορέσει να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο και να διακριθεί (υπήρξε ο κοντύτερος αθλητής με τη μεγαλύτερη παρουσία στην Α1 με 5 χρόνια και 29,5 λεπτά/αγώνα), χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά, ατομικά, καθημερινά και με συνέπεια, βελτιώνοντας τις αδυναμίες του.

Από το 2007 εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο και εξατομικευμένο πρόγραμμα βελτίωσης της τεχνικής στο μπάσκετ που ακολουθεί τον αθλητή 12 μήνες τον χρόνο και στοχεύει στη μεγιστοποίηση της απόδοσής του.

Το 2015 ίδρυσε το προπονητικό κέντρο Athens Sports Hall το μοναδικό ιδιωτικό αθλητικό κέντρο στην Ελλάδα που προσφέρει συνδυαστικά προγράμματα Force Elite Training και Basketball Personal Training.

Με την εμπειρία 30 και πλέον ετών για τον ασφαλή δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει ο νεαρός καλαθοσφαιριστής προς την ολοκλήρωση του και την εξειδίκευση της προπονητικής ομάδας του Athens Sports Hall στον σχεδιασμό και τη προπόνηση αναπτυξιακών ηλικιών, ο Αχιλλέας Δεμέναγας  και οι συνεργάτες του υποστηρίζουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της νέας γενιάς του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Αχιλλέας Δεμέναγας είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ  Αθηνών με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (Msc) στην "Μεγιστοποίηση της Απόδοσης" από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.  Eίναι μέλος του Σ.Ε.Π.Κ. με δίπλωμα Α' κατηγορίας και έχει εργαστεί ως προπονητής στις ανδρικές ομάδες του Α.Ο. Γαλατσίου, Προφήτη Ηλία, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΑΓΟΓ Ευρυάλης, Π.Ο.Κ. Έσπερος, Α.Ο. Κρανιδίου, Άρη Νίκαιας, και στα τμήματα υποδομής του Α.Σ Σουρμένων, Π.Ο.Κ. Εσπέρου, Α.Ο Γαλατσίου, Α.Ο Ελληνικού, Άεκ και Παναθηναϊκού.

Κεντρικό γήπεδο

Επικοινωνία

  • Λένορμαν 151 και Θεμισκύρας
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Copyright © 2020 demenagasbt.gr | powered by NICMEDIA